innovena logo
ProsjekterTjenesterArtikler
 • innovena logo

Ny nettside - Alt du trenger å vite for å lykkes på nett i 2024

Ny nettside
Ny nettside
Joakim Skansen Flatmoen

2024-05-10

Er det på tide å oppgradere nettsiden din? Eller kanskje du trenger en helt ny nettside for bedriften? Uansett om du skal lage en ny nettside fra bunnen av eller redesigne en eksisterende, er det mye å tenke på. I denne guiden går vi gjennom alt du bør vite for å lage en nettside som virkelig leverer resultater i 2024.

I dagens digitale tidsalder er en profesjonell og brukervennlig nettside ikke bare et "nice-to-have", men en absolutt nødvendighet for bedrifter som ønsker å lykkes. Her er noen grunner til at en moderne nettside er avgjørende i 2024:

Hvorfor trenger du en ny nettside?

En profesjonell, moderne nettside er avgjørende for enhver bedrift som ønsker å lykkes i dagens digitale landskap. Nettsiden din er ofte det første møtet potensielle kunder har med merkevaren din. Den bør derfor:

Hvis nettsiden din ikke oppfyller disse kriteriene, kan det være på tide med en oppgradering. En utdatert eller dårlig fungerende nettside kan faktisk skade bedriften din mer enn den hjelper.

Viktige elementer i et godt nettsidedesign

Når du skal lage en ny nettside, er design en av de viktigste faktorene å tenke på. Et godt nettsidedesign handler ikke bare om utseende, men også brukervennlighet, navigasjon og konverteringsoptimalisering. Her er noen nøkkelelementer:

Responsivt design

I 2024 er det helt avgjørende at nettsiden din er responsiv, det vil si at den tilpasser seg og fungerer optimalt på alle skjermstørrelser. Over halvparten av all nettrafikk kommer nå fra mobile enheter, så mobilversjon bør prioriteres.

Ryddig layout og visuelt hierarki

Nettsiden bør ha en ryddig og oversiktlig layout med et tydelig visuelt hierarki. Bruk størrelse, farger og plassering for å guide brukeren til det viktigste innholdet og handlingsoppfordringene (CTA).

Brukervennlig navigasjon

Gjør det enkelt for brukeren å finne frem med en intuitiv og konsistent menystruktur. Brukeren skal helst kunne finne det de leter etter med maksimalt 3 klikk.

Rask lasting

Nettsider som laster tregt har høyere bouncerates og lavere konvertering. Sørg for at nettsiden din er optimalisert for hastighet, med komprimerte bilder og minimalt med tunge elementer.

Hvordan velge riktig plattform for nettsiden din

Valg av plattform eller CMS (Content Management System) er en av de viktigste beslutningene du tar når du skal lage en ny nettside. Plattformen legger grunnlaget for design, funksjonalitet, skalerbarhet og brukervennlighet. Her er noen faktorer å vurdere:

To plattformer som utmerker seg i 2024 er:

For maksimal fleksibilitet og ytelse, anbefaler vi å kombinere kraften til Sanity og Shopify. Med Sanity sin Shopify-integrasjon kan du bygge en lynrask og SEO-vennlig nettbutikk, drevet av strukturerte produktdata fra Shopify.

Søkemotoroptimalisering (SEO) i 2024

SEO er ikke lenger en "nice-to-have", men en absolutt nødvendighet for bedrifter som ønsker å bli funnet online. Her er noen SEO-trender og beste praksis å ha i bakhodet for 2024:

For å holde deg oppdatert på de siste SEO-trendene, sjekk ut vår ultimate guide til SEO i 2024.

Konverteringsoptimalisering for 2024

Å tiltrekke trafikk til nettsiden din er bare halve jobben. For å omdanne disse besøkende til kunder eller leads, må du optimalisere for konvertering. Her er noen tips:

For mer inspirasjon, sjekk ut disse 15 eksemplene på briljant konverteringsoptimalisering.

Velg en partner som kan hjelpe deg å lykkes

Å lage en ny nettside kan være en kompleks og tidkrevende prosess, spesielt hvis du ønsker et nettsted i verdensklasse som virkelig skiller seg ut. Derfor velger mange bedrifter å samarbeide med et profesjonelt byrå.

Hos Innovena har vi hjulpet hundrevis av bedrifter med å realisere sine digitale ambisjoner. Vårt team av eksperter innen strategi, design, utvikling og markedsføring kan guide deg gjennom hele prosessen, fra idé til lansering og videre vekst.

Vi er spesielt gode på Sanity og Shopify, og kan hjelpe deg med å bygge en rask, skalerbar og konverteringsoptimalisert nettside eller nettbutikk.

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Oppsummering

Å investere i en ny, moderne nettside er en av de smarteste beslutningene du kan ta for bedriften din i 2024. Ved å prioritere brukervennlighet, søkemotoroptimalisering, konvertering og valg av riktig plattform, legger du grunnlaget for digital suksess i årene som kommer.

Husk at nettsiden din ikke er et engangsprosjekt, men en kontinuerlig prosess av forbedring og optimalisering. Ved å holde deg oppdatert på de siste trendene og beste praksisene, og ved å samarbeide med en erfaren partner som Innovena, kan du bygge en nettside som ikke bare ser fantastisk ut, men som også leverer reelle resultater for bedriften din.

Lykke til med ditt nettside-prosjekt!

Vanlige spørsmål om å lage ny nettside

 • Hvor mye koster det å lage en ny nettside?

  Prisen på en ny nettside avhenger av mange faktorer som omfang, funksjonalitet og design. En enkel nettside kan koste fra rundt 20 000 kr, mens en mer avansert nettside med skreddersydd design og integrasjoner fort kan koste 100 000 kr eller mer. Det beste er å be om et konkret tilbud basert på dine spesifikke behov.

 • Hvor lang tid tar det å lage en ny nettside?

  Tidsrammen varierer også ut fra kompleksitet. En enkel nettside kan være oppe på noen uker, mens større prosjekter kan ta flere måneder. Som regel må man beregne 1-2 måneder fra oppstart til lansering for en gjennomsnittlig bedriftsnettside. Husk også å sette av tid til innholdsproduksjon, testing og kvalitetssikring.

 • Bør jeg velge en norsk eller utenlandsk leverandør?

  Det kan være mange fordeler med å velge en norsk leverandør, som enklere kommunikasjon, bedre forståelse av det norske markedet og norske lover og regler. Samtidig kan utenlandske byråer ofte være rimeligere. Vurder hva som er viktigst for deg - pris, lokal kunnskap eller tett oppfølging.

 • Hva er forskjellen på Wordpress, Sanity og andre plattformer?

  Wordpress er et populært CMS-system som er enkelt å bruke, men kan bli tungt og tregt for større nettsteder. Sanity er et moderne, headless CMS som gir stor fleksibilitet og ytelse, men krever mer teknisk kompetanse. Andre alternativer er Shopify for nettbutikk, eller skreddersydde løsninger. Valget avhenger av dine spesifikke behov og ressurser.

 • Hva bør jeg tenke på når jeg velger leverandør?

  Se etter en leverandør med god erfaring og en solid portefølje av tidligere prosjekter. Be om referanser og sjekk anmeldelser. En god leverandør bør også være en god rådgiver og sparringspartner, ikke bare en teknisk utvikler. Sørg for å ha en åpen dialog om forventninger, budsjett og tidsrammer helt fra starten av.