innovena logo
ProsjekterTjenesterArtikler
  • innovena logo

Gode webløsninger er ikke for alle: En hyllest til de som bryter harmonien i nettutvikling

nettsider
nettsider
Joakim Skansen Flatmoen

2023-08-27

Mens noen av oss streber etter elegante løsninger og brukervennlige opplevelser, er det alltid de spesielle individene som insisterer på å bryte denne harmonien ved å følge noen irriterende, men uunngåelige prinsipper.

Først og fremst har vi den strålende strategien med å sammenligne priser i stedet for løsninger. Hvorfor prøve å forstå den tekniske dybden i en plattform når du kan rett og slett velge den som er billigst? Løsningen med færrest nuller på fakturaen er selvfølgelig den som vil fungere perfekt og tilfredsstille alle dine kundes behov. Jo, det er sant at du kanskje ender opp med en nettside som hikker som en frosk på helium, men hvem bryr seg når du har spart noen ekstra kroner?

Og la oss ikke glemme våre heltemodige individer som streber etter det aller billigste alternativet. Juniorutviklere som fremdeles bruker bleier kan selvfølgelig være uerfarne, men de har også et øye for å redusere kostnadene. Hvem bryr seg om ekspertise og kompetanse når du kan få en webside bygget av en person som akkurat har lært å skrive sitt første 'Hello World'? Sannsynligvis vil nettstedet ditt ha en unik aura av nysgjerrighet og uforutsigbarhet som bare en rookie kan tilby.

Og hva med myten om at webutvikling er en lek? Bare trykk på noen knapper, og voilà, du har et nytt, perfekt fungerende nettsted! Det er jo ikke som om det er år med læring, praksis og eksperimentering som ligger bak dyktige utvikleres evne til å skape sømløse brukeropplevelser. Hvorfor kaste bort tid på å forstå brukerens behov og kontinuerlig forbedre plattformen når du kan slå sammen noen tilfeldige elementer og kalle det en dag?

Selvfølgelig, la oss heller ikke glemme de som tror de vet bedre enn erfarne utviklere. Hvorfor stole på noen som har viet sitt liv til å mestre sitt fag når du kan bare følge dine egne, uutdannede magefølelser? Å sette pris på og respektere erfaring og kunnskap er så gammeldags – la oss heller lytte til våre egne indre stemmer som uten tvil vil lede oss til de mest geniale, men utrolig amatørmessige løsningene.

Til slutt, den mest misforståtte holdningen av dem alle: troen på at løsninger kan bygges raskt ved å sende utvikleren på et skrivekurs. Fordi selvfølgelig, det er ikke som om koding handler om problemforsking, strategisk planlegging og konstant innovasjon. Det er bare å lære dem å skrive A, B, C, og vips, du har et fungerende nettsted i løpet av dagen!

Så her er en salutt til de som holder våre webløsninger spennende - på alle de gale måtene. Fordi, hvorfor skulle vi ønske oss brukervennlighet, ytelse og kvalitet når vi kan ha billig, kjapt og surrealistisk? Tross alt, hvis alle kunne bygge en god webside, ville det jo ikke vært like spesielt, ikke sant?"