innovena logo
ProsjekterTjenesterArtikler
  • innovena logo

Hvor lang tid tar det å designe og utvikle en nettside?

Joakim Skansen Flatmoen

2024-01-27

Innledning

En av de vanligste spørsmålene vi får fra potensielle kunder er - hvor lang tid vil prosjektet mitt ta? Det de vanligvis hører fra oss er - vel, det kommer an på. Mesteparten av tiden vil vi trenge flere detaljer om prosjektet eller en spesifikk briefing for å estimere den nødvendige tiden.

Det er imidlertid noen ting å huske på når du planlegger prosjektet ditt. Så, fra de første stadiene av oppdagelse og planlegging til en komplett nettside klar til å gå live - hvor lang tid tar det egentlig?

Det er ikke så enkelt

Varigheten av nettside prosjekter varierer. Her hos Innovena vet vi at ingen prosjekter er like, derfor behandler vi hvert enkelt prosjekt med skreddersydd tilnærming og en detaljert plan tilpasset spesifikasjonene.

Vi kan si at et gjennomsnittlig webdesign- og utviklingsprosjekt, som følger vår prosess og med rettidig tilbakemelding fra klienten, vil vare fra minimum 4 uker til 14-16 uker, avhengig av kravene.

Så hva avhenger det av?

Det er noen faktorer som vil avgjøre hvor lang tid ditt nettsideprosjekt vil ta. Færre sider og minimal funksjonalitet vil alltid ta mindre tid å utvikle enn en større nettside med tung animasjon eller komplekse integrasjoner. Eller kanskje du vil at vi skal jobbe med å oppdatere merkevaren din først og utføre omfattende SEO-forskning?

De fleste punktene som vil ha innvirkning på prosjektets varighet er:

Prosessen

På dette punktet lurer du kanskje på hvorfor 12 uker og hva som egentlig skjer i løpet av denne tiden. Hvis du vil vite mer om vår prosess, kan du lese mer om hvert trinn her.

Konklusjon

Med hundrevis av nettsider i vårt teams erfaring har vi funnet ut at 12-14 uker vanligvis er minimumstiden du trenger for å forberede deg til lanseringen og akkurat den tiden vi trenger for å gi deg nettsiden du drømmer om.

Haster det? Ikke bekymre deg, det er måter vi kan takle det også. Ingen fjell er for høye!